Prof. dr. sc. Davor Pavuna održao predavanje “EU nakon Brexita: Indija i Hrvatska”

U četvrtak, 23. siječnja 2020., u 18,30 sati, u Napretkovom kulturnom centru, Bogovićeva 1, Hrvatsko-indijsko društvo i Hrvatsko kulturno društvo Napredak organizirali su predavanje prof. dr. sc. Davora Pavune “EU nakon Brexita: Indija i Hrvatska.”

Na početku predavanja, pozdravili su nazočne predsjednik Napretkova kulturnoga centra u Zagrebu, prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić i predsjednik Hrvatsko-indijskoga društva, gospodin Joginder Singh-Nijjar.

Profesor Pavuna kazao je da naša mala Hrvatska predsjeda EU u vrijeme Brexita. Naravno, izlazak Velike Britanije uvelike utječe i na indijsku dinamiku suradnje s EU jer im je glavni partner godinama bilo Ujedinjeno Kraljevstvo. Iako su većina medija dominantno koncentrirani na ekonomske relacije Kina-Amerika, često zaboravljamo Majku Indiju koja je u svakom pogledu izuzetna civilizacija. U ovom predavanju razmotrili smo ukratko poneke prilike za pojačanu ulogu Hrvatske u suradnji i razmjeni s Indijom u kontekstu dinamike Europe.

Poseban gost doktora Pavune bio je mladi hrvatski inovator, direktor poduzeća Jel-tom d.o.o. te dobitnik zlatnih medalja na sajmovima inovacija u Ženevi, San Franciscu, Zagrebu, Nürnbergu i Indiji, gospodin Tomislav Pokrajčić.

O bespovratnim sredstvima iz fondova EU govorila je direktorica poduzeća Kota Consulting d.o.o., gospođa Tanja Kovačević.

Pripremio: Robert Bulat, tajnik, Hrvatsko-indijsko društvo